Corona update nav persconferentie 21/04/2020

23 april 2020 15:00


Beste leden, beste ouders en verzorgers,

Wij hopen het jullie allemaal gezond zijn en de meehelpen het virus te stoppen. Deze nieuwe realiteit is voor ons allemaal wennen maar uiteindelijk zitten wij allemaal in hetzelfde schuitje waar wij met elkaar weer uit zullen komen. Afgelopen periode hebben wij allemaal gedwongen moet ervaren hoe het leven eruit ziet zonder zaken die wij als vanzelfsprekend zagen. Gebleken is dat velen voetballen bij FC Amsterdam ook als vanzelfsprekend zagen. Wij kijken daarom uit naar het moment dat wij jullie allemaal weer veilig kunnen verwelkomen op het sportpark en in het clubgebouw.

Openstelling complex

Wij hebben nav het kabinetsbesluit van dinsdagavond veelvuldig de vraag gehad of wij vanaf 28 april 2020, in aangepaste vorm, gaan beginnen met het verzorgen van trainingen. Het nieuwe kabinetsbesluit is net genomen en laat wat ruimte voor interpretatie. De Gemeente Amsterdam en de KNVB zijn momenteel aan het nadenken hoe het kabinetsbesluit ingepast kan worden in het voetbal. Omdat er geen duidelijkheid is over hoe wij voetbal, op een veilige manier, aan kunnen aanbieden zullen wij voorlopig de trainingen nog niet hervatten. Wij begrijpen dat dit als een teleurstelling kan overkomen maar wij zijn van mening dat de gezondheid van onze leden op de eerste plaats moet staan.

Restant seizoen (post-season) Het seizoen 2019/2020 zou officieel in het weekend van 30 mei 2020 de laatste officiële competitiewedstrijden hebben, uitzonderingen daargelaten. Na de afsluiting van de competities is het gebruikelijk dat er een post-season periode van 6 weken plaatsvindt. In deze periode vinden de selectietrainingen plaats zodat wij de leden kunnen indelen, in de teams die na de zomervakantie aan de voorbereiding (pre-season) van het nieuwe seizoen beginnen. Wij hopen, obv een eventueel nieuw kabinetsbesluit op 13 mei 2020, dat wij begin juni voor al onze leden een post-season periode aan kunnen bieden. Nieuwe en aspirant-leden zouden dan in deze periode ook mee kunnen trainen.

Contributie en tuchtzaken Wij hebben de afgelopen weken veel vragen gekregen over de contributie en evt. restitutie. Behalve dat de reeds betaalde contributie helpt om FC Amsterdam door de crisis te krijgen is het in het verenigingsrecht ook vastgelegd dat contributie voorafgaand aan het seizoen verschuldigd is, voor het hele seizoen. Overmacht zorgt helaas niet voor teruggaaf van contributiegelden.

Uit de administratie is gebleken dat rond 85% van de contributie van het seizoen 2019/2020 en gele/rode kaarten uit de periode 01 aug 2019 tm 31 dec 2019 voldaan is aan FC Amsterdam. Wij zullen a.s. dinsdag 28 april 2020 alle openstaande posten overdragen ons incassobureau Flanderijn, zodat wij deze gelden kunnen gebruiken om aan onze verplichtingen te kunnen blijven voldoen.

Wij zullen volgende week ook de gele en rode kaarten uit de periode 01 jan 2020 tot en met 13 maart 2020 doorlasten aan onze leden via Clubcollect.

Uitschrijven huidige leden Aan het eind van het seizoen is het ook weer tijd voor uitschrijvingen. De deadline voor uitschrijvingen bij FC Amsterdam is 1 april van het lopende verenigingsjaar maar ivm de Corona-crisis hebben wij eenmalig besloten de deadline te verschuiven naar 1 mei in het verenigingsjaar 2019/2020. De wijze van uitschrijven is wel gewijzigd, voortaan kan dit digitaal via de website van FC Amsterdam.

Aanstellingen trainers De maand april is ook de maand waarin de trainers worden aangesteld voor het nieuwe seizoen. Door de Corona-perikelen zijn de aanstellingen vertraagd maar wij hopen eind april alle aanstellingen vast te leggen. Via de verschillende Whatsapp-groepen zullen deze dan met de ouders gedeeld worden. Wij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe trainers. Kent u iemand die trainer bij FC Amsterdam zou willen/ kunnen zijn? Laat die persoon contact met ons opnemen via hjo@fc-amsterdam.nl Ervaring is niet belangrijk, leergierigheid en ambitie vinden wij belangrijker.

Aanmeldingen nieuwe leden Ondanks het feit dat wij het seizoen 2019/2020 niet af hebben kunnen maken wordt er veel interesse getoond voor een lidmaatschap van FC Amsterdam. Via verschillende kanalen worden wij benaderd door aspirant-leden. Om een goed overzicht van de aspirant-leden te krijgen hebben wij een scoutingsformulier online gezet waar spelers zich aan kunnen melden voor FC Amsterdam. Dit maakt een aspirant-lid niet gelijk een volledig lid. Tijdens de selectietrainingen wordt samen met het aspirant-lid gekeken hoe hij/zij en FC Amsterdam de toekomst met elkaar zien. Kent u spelers die een aanwinst voor FC Amsterdam zouden zijn dan graag het scoutingsformulier  delen!

Start seizoen 2020/2021 Wij hebben de ambitie, afhankelijk van de ontwikkelingen mbt het Corona-virus, om op zaterdag 1 augustus 2020 het nieuwe seizoen weer te hervatten. Wij begrijpen dat dit in de reguliere zomervakantie valt maar denken doordat er deze zomervakantie veel leden in het land blijven, zij daardoor sneller geneigd zullen zijn om vroeg te beginnen met de voorbereiding. Ook zal dit helpen om de trainingsachterstand die wij nu oplopen enigszins in te lopen.

Acties om inkomsten te genereren Om deze periode door te komen zonder inkomsten uit het clubgebouw hebben wij een aantal acties lopen waarmee u FC Amsterdam kunt helpen. Hieronder een aantal van deze acties:

Help de Horeca!

Door een waardebon te komen helpt u FC Amsterdam. Deze waardebon kunt u gebruiken zodra het clubgebouw weer open is voor een lekker drankje of iets te eten uit de kantine.

QV actie

Henkie T en Quatro Vision steunen FC Amsterdam door een Limited Edition shirt uit te brengen waarvan de gehele opbrengst naar FC Amsterdam gaat zodat wij ook volgend seizoen er weer goed bijlopen.

Verkoop inventaris

Wij gaan alle materialen (kleding, ballen, tassen etc) die wij in de opslag hebben met flinke kortingen verkopen. Houd de webshop in de gaten vanaf 1 mei 2020.

Clubwinkel

U krijgt van elke aankoop die u doet op webshops van oa. Bijenkorf, Bol.com, Coolblue, Decahtlon etc. een bedrag terug als korting en u spaart tegelijk ook een klein bedrag voor FC Amsterdam.

Crowfunding

Mocht u FC Amsterdam willen steunen door een kleine financiële bijdrage te willen dan kan dat via de crowdfunding module op onze website.

Deel deze acties aub met uw familie en vrienden. Elk gebaar wordt evenveel gewaardeerd. Wij hopen dat u door bericht weer op hoogte bent wat er speelt en wij zullen in de komende periode iets meer van ons laten horen zodat wij samen naar een mooie toekomst kunnen uitkijken.

Met sportieve groet,

Bestuur FC Amsterdam

Delen

Lees meer over:
Corona

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!