Scheidsrechter

Frank Zimmerman

Accommodatie

Onbekend

Woensdag 1 Oktober 2014 stond de oefenwedstrijd tegen Sporting Almere C1 op het programma. Sporting Almere is het Amateur tak van Almere City FC en dit was een ideale tegenstander om te testen of wij stappen hebben gemaakt sinds 4 augustus 2014 toen wij begonnen met de voorbereiding.

De wedstrijd begon stipt om 19:00. Daarvoor hebben we een goede teambespreking gehad en warming up. Als trainer vind ik dat belangrijk omdat je dan kan aanvoelen of de team SPIRIT leeft of niet. De team spirit was zeker aanwezig omdat je zag bij de jongens van FC Amsterdam C1 dat ze snakte naar een tegenstander die tegenstand bied tegen ons.

Vanaf de eerste fluitsignaal kon je zien dat we eindelijk een tegenstander hadden die ons meteen tegenstand bood. De verdediging van FC Amsterdam had de taak om zo weinig mogelijk weg te geven. Ook op het middenveld speelden we voor het eerste keer met de punt naar achter (Jermaine Verwey) en Cherivio en Janairo ervoor.

Door de bal snel rond te laten gaan en zo veel mogelijk 2x aanraken kwam de eerste goal al na 5 minuten van Darren. Na de 1-0 voorsprong begon de tegenstander een tandje bij te zetten want de trainer van Sporting Almere C1 dacht de klus even te klaren in Amsterdam.

Het bracht Sporting Almere C1 wel op een 1-1 stand omdat wij achterin met Lucas en Miry te slap ingrepen en de tegenstander de kans bood de 1-1 vrij in te schuiven.

We pakten de draad echter weer op met bij vlage heel GOED voetbal.. en we brachten de score in het eerste helft naar 5-1 door goals van Darren Asare, Cherivio Goudland, Lesley Agyemang en Rogier Tevreden 2x.

In de 2e helft bleven we de scherpte houden en gaven de tegenstander geen kans meer om aan te vallen. Door meteen druk op de tegenstander te zetten en individuele duels te winnen waren we in staat om de score verder uit te breiden naar een 9-1 overwinning.

Deze wedstrijd ging PUUR om hoe we als team spelen tegen een tegenstander die iets hoger dan ons speelt. Ook was het belangrijk om te zien dat er vooruitgang in het team zit qua coaching, positief zijn naar elkaar, en het positie spel .. er zijn momenten dat ik en de andere trainers hebben genoten !! .. Ook complimenten ontvangen van de team Leider en ouders van Sporting Almere C1 en die geeft aan dat hij 3 december zeker komt kijken tegen Almere City FC (C2) in het Almere City Stadion.

We zijn er nog LANG niet !!.. Eerst moeten we onze scherpte houden voor de komende weken .. aankomende zaterdag DWS (UIT) altijd lastig !!! en daarna een weekend vrij en dan vervolgens onze eerste ECHTE test tegen FC Volendam (C2) !!