25 oktober 2014 12:30

Accommodatie

Onbekend

Na onze goede oefenwedstrijd tegen FC Volendam stond de competitie weer op het programma.

Dit keer kwam S.C. Voorland C1 op bezoek. Een bikkel harde ploeg die in de beker onze C2 al versloeg met 5-1. Zij hebben ook veel jongens die of bij ons hebben gevoetbald of jongens van ons goed kennen.

Ik had de jongens al aangegeven dat dit een hele zware wedstrijd gaat worden omdat Voorland in de competitie ook erop lost scoort.

We begonnen anders dan normaal met Philip als rechtsback en Wale op de linksback omdat Nathaniel licht gebleseerd was. Lesley speelde op het middenveld met de punt naar achter. Voorin hadden we Isiahah Bel op rechts en Janairo Dundas op links.

We begonnen wat ingehouden en wat aangeslagen aan de wedstrijd. Voorland begon met ongelofelijke druk aan de wedstrijd waardoor we af en toe aardig voetballend eruit kwamen maar toch heel erg slordig in de eindpasses. Voorland kwam op een 1-0 voorsprong en dat ging daarna gepaard met foute keuzes maken, positioneel niet goed staan. Voorland profiteerde daarvan en kwam op 2-0 en voor rust nog op 3-0. De bank en Voorland publiek gingen helemaal los en dat was een teken dat elke club in onze regio tegenwoordig denkt ''Wij MOETEN van FC Amsterdam winnen !!

In de rust heb ik de jongens gevraagd of ze hadden gezien hoe Voorland hun goals vierde en hoe ze met zelfvertrouwen spelen tegen de koploper in een uit wedstrijd. Die jongens tonen LEF en ik vroeg me af waar onze LEF was gebleven. Ik heb ze aangegeven dat ze moesten gaan nadenken hoe ze dit in de 2e helft gaan oppakken .. we hoeven niet bang te zijn want we weten waar onze krachten liggen alleen we pakken het totaal verkeerd aan omdat we gewoon niet scherp zijn en ons niet aan de afspraken houden.. Daarna heb ik ze hun moment voor hun zelf gegeven. De 2 trainers Michael Oliver en Jeffrey Twumasi hebben de jongens nog moed ingesproken en we begonnen met de 2e helft.

2e helft leek het alsof het besef er was dat wat we in de 1e helft hadden laten zien totaal niet kon en we begonnen meteen de aanval in te zetten. We hadden twee wissels ingebracht Nathaniel Johnson en Dieqencio Tob. Darren Asare was inmiddels al ingevallen in de eerste helft voor Lesley die zich al niet goed voelde voor de wedstrijd omdat hij ziek is geweest.
Dit bracht echter wat meer pit aan de zijde van FC Amsterdam in de wedstrijd en met een goede aanval werdt de keeper van Voorland omzijlt en werdt de bal voor de goal gebracht en Darren Asare kond de 1-3 intikken.

Het FC Amsterdam publiek liet horen dat er nog meer inzat en dat gaf de jongens een flinke BOOSED !! we begonnen weer volop de aanval te zoeken maar door de harde spel van Voorland bleven we af en toe onnodige fouten maken omdat we de bal te lang aan de voet hielden, in plaats van sneller gingen rond spelen!! Het spel werdt ook vaak stil gelegd omdat Voorland ons geen meter wou geven en daardoor veel onnodige overtredingen maakten.

Toch bleven we door aanvallen en richting het einde van de wedstrijd kwam de spits van Voorland door onoplettendheid van onze verdediging op de helft van Voorland op de middenlijn 1 op 1 met de keeper. Door UITSTEKENDE WERK van onze keeper Steve die zijn doel uitrende en de spits van Voorland tot 2 KEER blokte. Hij kreeg een geweldig applaus en liet zijn team geloven dat er nog wat te halen viel in de wedstrijd !!

Omdat Voorland dus de beuk erin gooide kregen wij een vrije trap rond de 16 meter.
Onze specialist Lucas Kwarteng die een geweldige linkerpoot heeft krulde de bal rond de 65e minuut erin 2-3 !! met nog 5 minuten te gaan en met wat extra tijd konden we nog onze hoofd boven water houden om desnoods een PUNT te halen.

Dit seizoen hebben we in de competitie alleen maar met hoge cijfers gewonnen maar vandaag was dat een heel ander verhaal. FC Amsterdam C1 moest thuis vechten om een punt om koploper te blijven want anders werdt je ingehaald door Voorland die evenveel wedstrijden heeft gespeeld en ook nog niks verloren had maar wel een gelijkspel op zak had.

Tot de 70ste minuut (70+1)bleven we strijden voor de goal. Janairo Dundas schoot op goal na een mooie ingestudeerde corner maar de bal werdt uit de kruising gekopt door een verdediger van Voorland. Het leek erop dat wij voor het eerst dit seizoen op een nederlaag zouden afsteven maar toen ging Nathaniel Johnson een 1/2 aan en kreeg de bal terug en steevde af richting rand 16 en schoot op goal alsof hij dacht '' Weet je wat : IK DOE HET GEWOON'' en JAWEL de bal hing in de zelfde kruising waar paar seconde eerder de bal door Voorland werdt uit gekopt. De keeper van Voorland was totaal kansloos en daar was de 3-3 in de aller aller aller laatste seconden van de wedstrijd want de scheidsrechter floot na de aftrap ook meteen af voor de eindsignaal. De supporters van FC Amsterdam kwamen bij de goal het veld op en iedereen sprong op Nathaniel alsof we de Champions League Finale hadden gewonnen. Heel mooi om te zien !!!

Het was een hele hele zware wedstrijd maar tegerlijk een hele GOEDE leermoment omdat je mag wel van een BVO team gewonnen hebben maar je mag niemand onderschatten. Dus elke week moet je altijd weer willen presteren en willen beter worden. Ik ben ZEER TROTS op de mentaliteit die er getoond is om vanuit achterstand toch de score om te buigen en toch een punt binnehaald en zo je koppositie in eigen handen houdt.