Zeer belangrijke overwinning FC Amsterdam B1

FC Amsterdam JO17-1

4 - 2

Gooi 't sc B1

Competitie

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 10

Datum

31 oktober 2015 10:30

Accommodatie

Sportpark Strandvliet - Amsterdam
De passage 5
1114 BH
AMSTERDAM-DUIVENDRECHT
tel. 020-6965551

Voorafgaande deze wedstrijd stonden wij op de 7e plaats met maar 2 punten achter de nummer 1. Belangrijk is om bij de eerste 4 te komen om zo in het voorjaar in de kampioenspoule te spelen. Omdat het allemaal zo bij elkaar ligt zijn alle wedstrijd verschrikkelijk belangrijk.

Vandaag stond de wedstrijd tegen 't Gooi B1 op het programma. Dit team heeft een aantal goede resultaten behaald tegen teams waar wij het erg moeilijk tegen hebben gehad. We wisten dus dat het een spannende wedstrijd zou worden.

FC Amsterdam begon gecontroleerd en probeerde zo veel mogelijk in balbezit te komen om het spel te kunnen maken. In het eerste kwartier ging dit best aardig maar resulteerde het nog niet in verschrikkelijk grote kansen. Tot in de 14e minuut een dieptebal van Miriondy achter de verdediging van 't Gooi viel in de linkerhoek en Jermaine daar met een mooie actie zijn directe man uitspeelde. Een lage voorzet kwam aan de rechterkant van de 16 meter terecht bij Wale, die hem met een ongelooflijk mooie krul in de linkerhoek schoot, 1-0!

Daarna golfde het spel wat heen en weer. Dit resulteerde in wat halve kansen aan beide kanten maar FC Amsterdam bleef geconcentreerd spelen en gaf niks weg. Tot de laatste minuut van de 1e helft. Een ingooi van 't Gooi werd gepromoveerd tot voorzet en kwam terecht bij de grote spits die we erg veel vrijheid genoot, hierdoor kon hij op Mo schieten, die hem wel redde maar niet genoeg naar de zijkant kon botsen, omdat er niet meegelopen werd met de man. kon de linksbuiten van 't Gooi de 1-1 binnentikken. Dan blijkt maar weer dat een helft 40 minuten duurt en ook continue de concentratie behouden moet blijven. Een kleine peptalk in de rust, omdat door de kleine verschillen in de competitie deze wedstrijd gewoon gewonnen moest worden.

In de tweede helft kwamen er wat meer kansen aan beide kanten. 't Gooi miste echter de finesse om echt gevaarlijk te worden en bij ons had Junior een aantal goeie kansen maar stond de keeper in de weg. Tot de 60e minuut, waarna er een hoop zou gebeuren. Het begon met een uittrap van Mo, waarbij de scheidsrechter volgens zijn oordeel, vond dat Mo buiten de 16 meter had gestaan. Vrije trap op de rand van de 16 meter dus. De muur stond ook nog eens niet goed en 't Gooi kon de 1-2 aantekenen. Dit was een signaal voor FC Amsterdam om als team nog eens goed de schouders er onder te steken. Er vond gelijk ook een dubbele wissel plaats. Rogier en Isaihah kwamen er in voor Janeiro en Habib. De resulteerde gelijk in een paar goeie acties en dreigende situaties. Dit resulteerde in de 2-2 in de 65e minuut. Jermaine en Rogier maakte een aantal mooie 1/2tjes waarna Jermaine Rogier met een no-look pass de diepte in stuurde, Rogier kon zo vanaf de linkerkant naar binnen snijden en schoot beheerst de 2-2 binnen. Binnen no time was het ook 3-2. Isaihah speelde een hoge bal de 16 in, Junior, die verschrikkelijk hard werkte vandaag, bleef geloven in de bal en kon deze tussen 2 man en over de uitkomende keeper in de goal koppen. Junior was ook betrokken bij de 4-2. Hij werd onrechtmatig gestopt in de 16 en de penalty werd feilloos ingeschoten door Lucas.

Complimenten voor het hele team, er is weer keihard genokt. Nog 4 belangrijke wedstrijden en zaterdag de lastige uitwedstrijd tegen de Vecht B1
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!