FC Amsterdam B1 verliest eerste wedstrijd in de promotie poule

Almere FC B2

2 - 1

FC Amsterdam JO17-1

...
35'
...
90'

Competitie

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 05 Promotie Poule

Datum

23 januari 2016 13:00

Scheidsrechter

Bleeker, V.

Accommodatie

Sportpark De Marken - FC Almere
Sportpark De Marken 8
1355 ES
ALMERE
tel. 036-5403030

De eerste wedstrijd van de promotie poule stond op het programma. Tegenstander daarin was FC Almere B2 die in een andere 2e klasse op de 3e plek is geeindigd.

Verder niets wetende over de tegenstander, maar wel dat je met 8 teams in een poule zit en alleen de nummer 1 promoveert. Dit betekent dus dat elke wedstrijd gewoon punten moet opleveren.

De 1e helft was aftastend van allebei de kanten. Het voetbal vond vooral op het middenveld plaatst omdat beide verdedigingen niet veel moeite hadden met de aanvallers. Een paar kleine kansjes aan allebei de kanten maar niks spectaculairs. Het tempo was te laat om echt verrassend te kunnen zijn.

Helaas was er voor ons een moment van onachtzaamheid, waardoor een lange diep bal tussen twee verdedigers viel en de linksbuiten de bal voor de spits kon klaarleggen die hem snoeihard in de rechterbovenhoek volleerde.1-0. Een domper zo vlak voor rust.

De tweede helft een heel ander FC Amsterdam. Wij begonnen gelijk goed met Rogier die na een minuut spelen in de tweede helft 1 op 1 kwam met de keeper. Hij had helaas net niet genoeg kracht om de bal goed te kunnen schieten en deze smoorde bij de keeper. Het was echter wel een signaal dat wij er nog alles aan gingen doen om hier punten te halen. Wat volgde was nog een kopbal van Jermain en een aantal gevaarlijke schoten van Lucas. In de 64e minuut viel de meer dan terechte gelijkmaker. Lucas kreeg de bal op het middenveld, dribbelde op richting 16 meter en haalde snoeihard uit in de rechter benedenhoek. 1-1. Door het goede spel zat een overwinning er nog zeker in. Helaas kreeg door Isaihah door een domme overtreding de gele kaart en moest hij 10 minuten eruit. Hierdoor hadden wij minder stootkracht voorin en werden er bijna geen kansen gecreerd en ondanks het goede veldspel konden wij niet doordrukken naar de 1-2. Dan krijg je meestal de deksel op je neus en dat was ook dit keer het geval. In de allerlaatste minuut mocht Almere nog een vrije trap nemen vanaf de linkerkant. Deze kwam terecht een volledig vrijstaande speler in de 16, die schoot hem in en ging via verschillende voeten uiteindelijk het net in. 2-1.

Heel erg zuur, vooral door de goede tweede helft. Er zijn nog 13 wedstrijden te gaan en er moet weer elke wedstrijd gestreden worden, want het gaat nu om de punten. Om te beginnen aanstaande zaterdag tegen ASV Arsenal B1!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!