FC Amsterdam pakt eerste 3 punten in de promotie poule!

Arsenal ASV B1

30 januari 2016 10:30

Zukowski, M.

Vandaag stond de wedstrijd tegen ASV Arsenal B1 op het programma. Zij hadden vorige week Hillegom met 5-1 verslagen en wij waren op zoek naar onze eerste punten in de promotiepoule.

Het was een koud en ongure zaterdag en de regen en wind maakte het niet de ideale omstandigheid voor een voetbalwedstrijd.

In het begin van de wedstrijd was het zichtbaar dat ASV Arsenal een fysiek sterke achterhoede heeft, op het middenveld een paar technische spelers en ook op de flanken behendige jongens heeft.

Wij waren echter vanaf het begin scherp en Habib en Elvaro die vandaag samen met Lucas op het middenveld stonden neutraliseerde elk gevaar. Ook de verdediging was erg scherp vandaag waardoor Arsenal eigenlijk in de eerst helft praktisch geen kans kreeg.

In de 30 minuut konden wij na een aantal aanvallen een mooi 1-0 maken. Lucas stuurde Elvaro diep die een hoge voorzet bij de 2e paal zag belanden en kon worden ingekopt door Junior!

De tweede helft was het zaak scherp te blijven maar ook de score uit te breiden zodat Arsenal zich geen illusies kon maken. Junior kreeg een diepe bal op de linkerflank en kon na het halen van de achterlijn een strakke voorzet geven, waaruit Isaihah de 2-0 kon maken.

Hierna bleven wij lekker doorvoetballen en werden er een aantal goede kansen gecreerd. Een mooie goal van Jermaine werd helaas afgekeurd. Maar kort daarna konden wij toch juichen omdat Donny(die zijn eerste competitiewedstrijd dit seizoen speelde) de 3-0 maakte nadat de keeper een vrije trap van Lucas losliet.

Jermain had toch nog het slotakkoord door een soort halve stift die prachtig in de linkerbovenhoek verdween.

Mooie en verdiende overwinning en nu op naar de wedstrijd bij en tegen BFC B2 volgende week. Dat wordt nog een hele klus, want BFC B2 is een goed voetballende ploeg en daar hebben wij in de najaarscompetitie thuis met 0-3 van verloren. Tijd voor revanche!!!