FC Amsterdam B1 verliest wederom van BFC B2

BFC B2

3 - 2

FC Amsterdam JO17-1

...
40'
...
67'
...
69'

Competitie

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 05 Promotie Poule

Datum

6 februari 2016 10:30

Scheidsrechter

Schoonderwoerd, S. van

Accommodatie

Sportpark Meerweg- BFC
Meerweg 63
1405 BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

Vandaag stond de wedstrijd tegen BFC B2 op het programma. Een tegenstander die wij al kende, want in de najaarscompetitie hadden wij daar al thuis met 0-2 van verloren.

Een goede gestructureerde tegenstander met veel dreiging in de voorhoede. Maar wij zijn inmiddels ook al wat verder en gingen vol vertrouwen de wedstrijd in.

Het eerste kwartier was gelijk opgaand en beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Grote kansen leverde dit echter niet op.

Na dit kwartier werd het bij ons onrustig en werd de bal veel te snel verspeeld. BFC kwam ook beter in hun spel door goed combinatiespel. Een geluk voor onze kant was dat de spits in de 27e minuut een gele kaart kreeg van de scheidsrechter. Wat in de B-categorie betekent 10 minuten eruit. Daarop besloten na een minuut of 5 Donny in te brengen als extra spits en een verdediger op te offeren. Dit om meer druk te zetten op de tegenstander. Dit resulteerde in een levensgrote kans voor Donny maar hij schoot de bal net voorlangs.

Tot onze verbazing liet de jonge scheidsrechter(en begeleidt door iemand vanuit de KNVB) de spits in de 34e minuut weer binnen de lijnen. Diezelfde spits kon na een goeie actie van de rechtsbuiten en geheel vrijstaand op de 16 meter in de 38e minuut de 1-0 binnen tikken. Beetje vervelende smaak zat er dus aan die goal.

In de tweede helft ging het balletje beter rond, meer vertrouwen in de ploeg en kwamen wij beter in het spel. Dit resulteerde in de 50e minuut in een goede goal van Junior, die goed doorzette na een diepe bal. In de 64e minuut kwamen wij zelfs op voorsprong door een geweldige actie van Lucas die 2 man passeerde en daarna diagonaal binnen schoot.

Waar je denkt dat wij op dat moment het momentum zouden hebben en door zouden drukken, sloop er juist wat meer angst in de ploeg. BFC zette wat om en een verdediger schoof door naar het middenveld. Dat bleek uiteindelijk een goede zet want hij was erg betrokken bij de 2-2 en 3-2 in de 67e en 69e minuut. Helaas hadden wij niet meer de kracht om veel te creeren. Wyatt kreeg als invaller nog wel een grote kopkans in de laatste minuut maar kon helaas niet scoren.

Volgende week de lastige thuiswedstrijd tegen Aalsmeer.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!