FC Amsterdam B1 pakt na moeizame wedstrijd tegen FC Almere B2 3 belangrijke punten!

Almere FC B2

19 maart 2016 9:00

Mahieu, Y.A.

Zoals gezegd wilden wij graag revanche nemen tegen FC Almere B2 voor de verliespartij in de allereerste wedstrijd van de promotiepoule.

FC Almere wilde hier echter niet aan meewerken en speelde erg compact met eigenlijk maar 1 diepe spits en 5 middenvelders. Hierdoor werd het moeilijk voor ons om de ruimte te vinden en FC Almere kon toch af en toe gevaarlijk worden door een paar goede diepgaande middenvelders.

Toch kregen wij een paar goede kansen maar stond onder andere de paal in de weg. Ruststand 0-0. In de rust werd aangegeven dat deze wedstrijd waarschijnlijk maar een paar kansen zou opleveren en die dan ook gemaakt moesten worden.

Dit kwam ook uit toen Richard na ongeveer 55 minuten een levensgrote kans kreeg, maar deze op een of andere manier toch over het doel wist te schieten.

Wij bleven echter wel voetballen en naarmate de wedstrijd vorderde kwam er toch wat meer ruimte. Een mooie steekbal van Lucas op Junior, gevolgd door een goede individuele actie van Junior zorgde voor de verlichtende 1-0. Daarna kwam er meer ruimte op het veld omdat FC Almere wat meer naar voren ging spelen. Hierdoor kwam na goed uitspelen Dayjean vrij voor de goal en kon zo de 2-0 maken. Hierna schakelde zij gelijk over op 1 tegen 1 waardoor er nog meer ruimte op het veld kwam. Een werkelijk prachtige vrije trap van Jermaine maakt aan enige onzekerheid nog een einde en zorgde voor de 3-0 eindstand.

Waterwijk B2 heeft met 4-0 van BFC B2 gewonnen, waardoor het bovenin de promotiepoule erg spannend is. Elke wedstrijd moet nu gewonnen worden. Te beginnen volgende week tegen ASV Arsenal B1!