FC Amsterdam B1 deelt zware slag aan BFC B2 uit!

BFC B2

16 april 2016 9:00

Van tevoren was al duidelijk dat dit een van de cruciale wedstrijden van het seizoen ging worden. Wij staan samen met BFC B2 en Waterwijk B2 dicht bij elkaar en Waterwijk wist dat zij spekkoper zouden zijn als deze wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Wij en BFC B2 wisten dat we allebei een overwinning nodig hadden om geen terrein op Waterwijk te verliezen. In het achterhoofd hebbende dat wij dit seizoen al 2x van BFC verloren hebben, wisten we dus dat dit een hele belangrijke wedstrijd zou worden.

Er stond een felle wind en die maakte het niet makkelijk om te voetballen. Toch waren wij in de beginfase wat feller dan BFC en probeerden we te voetballen. Dit resulteerde in de 8e minuut al in een 1-0 voorsprong. Lucas kon opdribbelen en diagonaal in de rechterhoek scoren. Een mooie start dus. BFC kwam niet of nauwelijks tot kansen, wij kwamen wel goed weg met een vermeende handsbal, maar BFC kwam in de loop van de 1e helft toch wat beter in hun spel en wij waren niet secuur in de passing. Het bleeft echter 1-0 tot de rust.

De rust was pas net voorbij en in de 46e minuut kon Wale mee opkomen op de rechterkant en een goede voorzet afleveren. Die kwam precies bij Junior terecht die de 2-0 kon aantekenen. Daarna ging BFC gelijk 1 op 1 spelen en daar hadden wij wat moeite mee om dit op te vangen. Dit resulteerde in de 55e minuut ook in de 2-1. Na wat aanpassingen ging het bij ons beter lopen. Hierdoord konden wij in de 60e minuut de 3-1 aantekenen door goed doorgaan van Habib. Daarna kwamen wij niet meer in de problemen en werd er nog een doelpunt van Junior afgekeurd.

Belangrijke overwinning dus en nu resteren er nog 4 finales. Met te beginnen volgende week uit bij Hillegom!