FC Amsterdam O13-1 - Alphense Boys O13-1 4-0 (2-0)

Alphense Boys JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e divisie A

1 april 2017 10:30

Groenhard, H.

Sportpark Strandvliet

Vandaag speelden we de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys O13-1. Na een hele vervelende uitwedstrijd, eerder dit seizoen, was het tijd om het een en ander recht te zetten. Het nodige vertrouwen was aanwezig en met de gedachte dat we (één wedstrijd uitgezonderd) altijd scoren werd er om 10:30 uur afgetrapt op sportpark Strandvliet.

Opstelling | Benjamin; Dean-Kelly, Jorim, Jheylano, Jhamarley; Yeuri, Nathaniël, Ephraim; Kiesion, Shavently, Tyron
Wissels | Ohene, Gello, Chesron, Cherno, Yashiro, Morris

Na een aantal kansen over en weer namen wij na een klein kwartier de leiding. Tyron speelde de bal vanaf de linkerflank richting de as, waar Kiesion de bal controleerde. Een perfecte bal door Kiesion in de loop van Shavently, zorgde ervoor dat Shavently (met zijn rechter) de bal binnen kon schieten. Vlak voor rust was het Tyron met de voorzet op Shavently, die koelbloedig de 2-0 in de korte hoek schoof.

We schoten direct uit de startblokken in de tweede helft, onieuw de combinatie Tyron-Shavently. Wederom een voorzet en met een beetje mazzel maakte Shavently zijn derde van de dag!

Kort daarna een aanval van Alphense Boys over de rechterflank. De voorzet volgde en de bal kwam tegen de hand van Dean-Kelly, penalty. Benjamin leek verslagen, maar via de binnenkant van de paal, kwam de bal terug in het speelveld. Onze verdediging stond te slapen, waardoor de bal in tweede instantie voor Alphense Boys was. Een fantastische redding van Benjamin, die dit seizoen twee van de vier penalty's heeft gehouden, volgde.

Met nog vijf minuten te gaan werd de bal, na een corner, opnieuw ingebracht, waarna Cherno met zijn rechter op doel wilde schieten. Hij miste en in de ruimte die ontstond dook Chesron om het vierde en laatste doelpunt van de wedstrijd te maken.

Zaterdag 8 april staat de volgende competitiewedstrijd op het programma tegen AFC'34.
De wedstrijd wordt gespeeld aan de Robonsbosweg in Alkmaar, aftrap 10:15 uur.